Omgeving, Eten & Drinken

vorige pagina


Brasserie "DE DRIE KONINGEN" 
Brouwerij - Brasserie - Cafe                                
Markt 30, 4503 AG Groede
T: 0117 – 37 15 11              

Een unieke locatie met een uniek concept! Apetrots zijn ze in Groede op
“De Drie Koningen”. In het prachtige pand op de markt van Groede gebeuren mooie dingen. Al nieuwsgierig? Een uniek bier wordt gemaakt door eigen brouwers in de brouwerij die u binnen in de zaak kunt zien. Ga er eens heen en proef de Groes’n of de Groese Witt’n. De brouwers geven u graag uitleg over het brouwproces en u kunt na afspraak de brouwerij bezichtigen. WOENSDAG = BROUWDAG. De bar heeft negen tapkranen. Daar zit ook zeker voor u iets tussen, een trots team tapt en schenkt met liefde om uw dorst te lessen. Graag tot ziens bij De Drie (eigen) Wijzen uit het Westen.

Website: www.dedriekoningen-groede.nl


Eethuys Den Engel

Markt 10
4503 AG Groede
T: 0117 – 37 62 99

Gelegen op de historische markt van Groede, met een standbeeld van Jacob Cats op het terras. Een mooie kaart met wisselende suggesties en seizoens-gerechten. De kruiden komen uit eigen tuin, er heerst een huiskamersfeer en er is een speelkamer voor de kids. Graag tot ziens bij Jean-Marc & Florence Sinack.

Etablissement 1880 
Markt 27
4503 AG Groede
T: 0117 – 37 60 66

Een kleinschalig huiskamer-restaurant met een schitterende open keuken.
Hier kan ook aan de "CHEF'S TABLE" het aperitief worden gedronken.
Zeer goed restaurant met een Franse keuken, wereldse wijnen en een vleug Zeeuwse kust.
Wel vooraf reserveren! In de omgeving een gewild restaurant.

Website: www.etablissement1880.nl


Herberg "De Natte Pij"

Slijkstraat 1
4503 BC Groede
T: 0117 – 37 66 33

U wacht een gastvrije en vriendelijke ontvangst in onze dorpsherberg in
het hartje van Groede. In de sfeervolle dorpstuin en in het gezellige cafe(gelagkamer) droomt u zich, onder het genot van een origineel Zeeuws drankje, in de authentieke sfeer van grootmoeders tijd.
Geen diners.

Website: www.denattepij.nl


’T Overleg

Slijkstraat 9
4503 BC Groede
T: 0117 – 37 13 17

In het eetcafé serveren zij een “Pannetje v.d. dag” al voor € 9.75 p.p. Overdag, tot 16.30 uur, kunt u gebruik maken van een kleine kaart. ’s Avonds heeft het eetcafe een grote kaart met diverse voor- hoofd en nagerechten voor een aantrekkelijke prijs.

Website: www.het-overleg.nl


Theehuisje Ut Impje  

Slijkstraat 5
4503 BC Groede
T: 06 – 53 51 82 62   

U wordt in de tijd meegenomen van het oude Zeeuws Vlaanderen, geniet van een High tea, of Cream tea zoals de Engelsen doen maar dit is ook mogelijk als een landelijk theegebeuren, waarin streekproducten van Zeeuws Vlaanderen zich mogen meten met de Engelse gebruiken van de High Tea.

Bij 'Ut Impje' kunt u terecht voor diverse variaties op het thema High Tea:
Elke 1e zaterdag van de maand Rozenthee, waarbij u allerlei delicatessen in rozensfeer krijgt. Wel even reserveren, want de ruimte is beperkt. Andere
thee mogelijkheden zijn: Arabische thee - veel zoete gerechtjes, uit
Arabische keuken. Elke 3e zaterdag van de maand staat in het teken van Landen thee - ieder land heeft zo zijn eigen lekkernijen. Ze maken er een internationale gebeurtenis van. Wat u ook kiest, alle gerechten worden vers klaargemaakt met producten uit de streek. Alles uit eigen keuken, vooral overgoten met een sausje van vriendelijkheid, met een flinke scheut liefde
voor het thema High Tea, in alle mogelijke variaties!

Website:  www.variatiesopeenthee-ma.nl