Omgeving, het dorp Groede

vorige pagina

Groede is een dorp wat hoort bij de gemeente Sluis. Het ligt in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp heeft 1.073 inwoners. Het dorp Groede ligt 2 km van zee en heeft een oud centrum. In het dorp is een museumstraatje. Er zijn verschillende galaries met wisselende tentoonstellingen. In het weekend is het mogelijk een gids voor excursies te huren (natuurgebieden, vogels, heemkunde). Groede heeft verder kleine gezellige winkeltjes. Ook op het gebied van eten en drinken heeft Groede veel in huis. U vindt er lekkere restaurantjes van simpel tot en met een restaurant met een uitstekende keuken. Het dorp beschikt verder over een kleine supermarkt, een postagentschap, een fietsenverhuurbedrijf, een benzinepomp met een autowasbox en een tennis/petange baan die gehuurd kan worden.

Het strand bij Groede is prachtig. In de directe omgeving zijn veel zwembaden, speeltuinen, bowlingbanen en midgetgolfterreinen. In Oostburg (10 km) is een golfbaan te vinden.
 
Kortom: 
Het is een prachtige kindvriendelijke omgeving, waar het zeer goed toeven is. Overal in de omgeving zijn er uitstekende restaurants. Ook in de omgeving kunt u fantastisch fietsen, waarbij er veel fietsroutes aanwezig zijn. Voor
leuke dagtrips kunt u naar Belgie: Knokke (20 km), Brugge (30 km) en
Gent (45 km). En niet te vergeten Plopsaland in De Panne (90 km).
De Zeeuws Vlaamse stadjes Sluis en Aardenburg en Nummer Één hebben
op culinair gebied veel te bieden.
                  
Tevens kunt u vanuit de buurgemeente Breskens (3 km) een overtocht per fietsvoetveer maken naar Walcheren. Op Walcheren vindt u onder andere de steden Middelburg, Veere en Vlissingen.